Adaptacije.si

" HITRO, POCENI IN KVALITETNO! "

Strojni tlaki - estrihi

So zelo pomembni gradbeni element, ki zahtevajo zelo natančno izvedbo in izkušnje, ki so jih naši strokovno usposobljeni delavci pridobili na različnih objektih po celotni Sloveniji v sodelovanju z različnimi gradbenimi podjetji.

Estrih je zaključni sloj pred polaganjem keramike, parketa, laminata, PVC-ja. Mešanico betona mešamo v stroju, ki se nato preko cevi transportira v želeni prostor, nato beton poravnamo z letvijo in na koncu strojno zagladimo. Pri talnem ogrevanju je potrebno dodati tudi plastifikator, vgradimo pa tudi vse vrste toplotne izolacije, kot so stiropor, stirodur in volna.

Nudimo več vrst tlakov:

  • Strojni tlaki, priprava betonske mešanice se pripravi v stroju, ki se po cevi transportira v želen prostor. Strojni tlaki se največ uporabljajo v stanovanjskih objektih.
  • Hitrosušeči tlaki, ko želimo končno oblogo položiti v najkrajšem možnem času, pri katerem namesto navadnega cementa uporabljamo hitrovezoče cementno vezivo.
  • Industrijski tlaki so namenjeni za vgradnjo v industrijskih obratih, kot so različna skladišča, hale, proizvodnji prostori, garažnih hiš. Industrijski tlaki so odporni na kemijske vplive, visoke temperature ter so izredno obstojni pri mehanskih poškodbah ter prenašajo velike tlačne obremenitve. Nudimo tudi industrijske tlake z različnimi posipi, kot so kvarc, korund,…

Nudimo tudi izdelavo glajenjih plošč črni sijaj, kot tudi izdelavo lahkih betonov, ki so mešanica cementa, specialnih stiropornih kroglic – POLITERM in vode.

Kroglice POLITERM so izdelane iz penjenega polistirena (kroglice stiropora), ki so prevlečene s posebnimi prevlekami, te imajo funkcijo sprijemanja kroglic z vodo in dodatno penjenje cementa, kar mešanici zagotovi homogenost in še manjšo težo ter večjo izolativnost. Lahkemu izolacijskemu betonu POLITERM-u vse to omogoča homogenost, kar predstavlja izredno lahkost in izjemne tlačne trdnosti.